Cumhuriyetimiz 88 yaşında

28 Ekim 2011

Türk Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu’nun Cumhuriyetimizin 88. Kuruluş Yılı nedeniyle basına ve kamuoyuna yaptığı açıklama

 

 

 

Temelinde bağımsızlık, özgürlük, adalet ve çağdaşlık bulunan Cumhuriyetimiz 88 yaşına bastı.

 

 

20. Yüzyılın ilk yıllarını kasıp kavuran savaşlarla sarsılmış 624 yıllık bir İmparatorluğun dağılmış, çürümüş ve perişan olmuş yıkıntıları arasından doğan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu 1923 yılından bugüne, büyük siyasal, ekonomik ve toplumsal çalkantılar ortamından geçerek günümüze ulaştı.

 

 

İçinde yaşadığımız süreçte cumhuriyetimizi çok daha güçlü kılacak ve onu insanlık ailesinin onurlu bir üyesi olarak yaşatacak en önemli unsur, demokratik siyasal sistemin tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaşama geçirilmesi olacaktır. Çünkü evrensel düzeyde gelişen ve genişleyen demokratik hak ve özgürlükler, cumhuriyetimizi anlamlı   kılan ve toplumsal dayanışmamızı daha da yükseltecek olan birer güçtür. Tersini düşünmek öncelikle Cumhuriyetin temel ilkelerini, kuruluş nedenlerini küçümsemek ve  değersiz görmektir.

 

 

Cumhuriyetimizin 88. yılında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını özlem ve sevgi ile anıyor, tüm halkımızın ve üyelerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz (28 Ekim 2011).