“Sendikacılara silahlı saldırıları kınıyoruz”

30 Mart 2012
Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mustafa Özdemir’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle bir açıklama yaptı. Genel Başkan Bozal, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şu görüşlere yerverdi:

“Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mustafa Özdemir’in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vahim olay çalışma hayatında büyük üzüntüye neden olmuştur. Kendisine rahmet dilerken, ailesine sevenlerine ve Çelik-İş Sendikası’na başsağlığı diliyoruz.

Benzer bir saldırı nedeniyle Türk Harb-İş Sendikası 21 Şubat 2011 tarihinde Adana Şube Başkanı Hüseyin Ulukan’ı kaybetmişti. Hangi nedenle olursa olsun nereden gelirse gelsin her türlü şiddete karşı olan Türk Harb-İş Sendikası, iki sendikacının da canına mal olan saldırıları şiddetle kınamaktadır. Sendikamız bu vahim olaylarının sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmektedir. Bu vesileyle Adana Şube Başkanımız Ulukan ve Çelik-İş İskenderun Şube yöneticisi Özdemir’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.”