Adana Temsilci ve Danışma Kurulu toplantısı

2 Haziran 2012
Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi Genişletilmiş Temsilci ve Danışma Kurulu, Genel Merkez Yöneticileri’nin de katılımıyla 23 Mayıs 2012 tarihinde yapıldı.

Genel Başkan Bayram Bozal, Genel Başkan Yardımcıları Yüksel İlbeyli ve İdris Keşan’dan oluşan Genel Merkez Yöneticileri de katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Bayram Bozal, Türk Harb-İş Sendikası yönetimi olarak çözüm odaklı sendikacılık yürüttüklerini söyledi. Bozal,‘Üyelerimizin karşılaştığı sorunlara çözüm getirmek için göreve geldik. Bu görevimizi hakkıyla yerine getirmek adına tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

23. Dönem Amerika İşyerleri Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nin devam ettiğini hatırlatan Bozal, sözleşmelerin en iyi şekilde bağıtlanacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade etti. Bayram Bozal, Adana’daki işyerlerinde yaşanan en büyük sıkıntının dönem dönem yaşanan işten çıkarmalar olduğuna belirterek, “Amerikan işlerlerinde en büyük sıkıntı toplu sözleşme öncesi yapılan tenkisatlar. Her toplu sözleşme öncesi işten çıkarmalar yaşanıyordu. 6,5 ay önce Genel Merkez Yönetimi görevime başladıktan hemen sonra ilk ziyaretimizi Amerikan işyerlerine yaptım. Burada işverenle görüşmemde yeni dönem toplu sözleşmelerine tenkisata gitmeden başlamak istediğimi belirttim. İşveren bu hassasiyetimizi dikkate aldı. Toplu işten çıkarmalar olmadan görüşmelere başladık. 23 Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde bugüne kadar 12 oturum gerçekleştirdik. Amacımız sözleşmeyi en iyi şekilde bağıtlamak” diye konuştu.