Vergide Adalet İçin Toplanan İmzalarımız Meclis’te

8 Aralık 2012
Vergi yükünde adaletin sağlanması için başlattığımız imza kampanyasında toplanan 52 bin imza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilere sunuldu. Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, 2013 yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri devam ederken vergide adaletin sağlandığı bütçe oluşturulması talebiyle toplanan imzaları ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a sundu. Genel Başkanımız Bayram Bozal, maaşlara yıl içinde iki defa zam gelmesine rağmen artan vergi oranları nedeniyle işçilerin yılbaşında aldığı maaşı yılsonunda alamadığını hatırlatırken, gelir vergisi oranlarının yüzde 15’de sabitlenmesini talep etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Türkiye’de vergi adaletsizliğine vurgu yaptığı konuşmasında “Bordro mahkumlarından başka vergi veren yok” dedi. Vural, MHP olarak vergi adaletsizliğin çözümü noktasında tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Yöneticilerimiz, Meclis’te ikinci olarak CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yi ziyaret ederek, vergi adaleti için toplanan imza dosyalarını sundular. CHP’li İnce de çalışanların vergi adaletsizliğinin giderilmesinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Sosyal devlet çalışanlarını vergi yükü altında ezmemeli. Bu sorunun giderilmesi noktasında CHP üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.
Yöneticilerimiz, son olarak vergi adaleti için toplanan imzalardan oluşan dosyaları, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e sundular. Bilgiç, parti olarak sivil toplum örgütlerinden gelen talepleri önemsediklerini belirtirken, Türk Harb-İş Sendikası’nın vergi oranlarının düşürülmesi taleplerini ilgili makamlarla paylaşacağını bildirdi.