BMC İŞÇİSİNİN YANINDAYIZ

22 Şubat 2013
TSK için mayına dayanıklı Kirpi adlı araç üretimi yapan BMC Fabrikası çalışanı bin 500 işçi, 10 aydır maaş alamadığı için 1 Şubat 2013 tarihinden başlattığı eylemlerini devam ettiriyor. Türk Harb-İş Sendikası, Türk Metal Sendikası üyesi BMC işçisinin haklı mücadelesinin yanında yer aldı.
Mali krizi gerekçe göstererek BMC Fabrikası’nda 31 Ocak 2013 tarihinde üretimi durduran Çukurova Holding’e ve TBMM’ye sesini duyurmak isteyen işçiler, İstanbul ve Ankara yollarındaydı.
İzmir’den yola çıkan ve Çukurova Holding Yönetimine sesini duyurmak için İstanbul’a giden BMC işçilerini, 19 Şubat 2013 tarihinde Balıkesir’de Türk-İş Bölge Temsilcisi ve Türk Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Ahmet Demirer’in aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri karşıladı. İstanbul yolcusu BMC işçilerine, 21 Şubat 2013’de Kocaeli’nde ise Kocaeli Şubemiz Başkanı Turhan Yıldız ve şube yönetimimizin aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi. 21 Şubat 2013 akşamı İstanbul’a ulaşan BMC işçilerini karşılayan sivil toplum örgütü temsilcileri arasında ise İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Emin Gödek ve şube yönetimi de yeraldı.
Siyasi iradeye mağduriyetlerini anlatmak için Ankara gelen BMC işçileri ise, 20 Şubat 2013 tarihinde Afyon’da Şube Başkanımız Nihat Koçak ve şube yönetiminin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılandı. 21 Şubat 2013 tarihinde ise BMC işçilerini Eskişehir’de ağırlayan sivil toplum örgütü temsilcileri arasında Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Atak ve şube yönetimi de vardı.
22 Şubat 2013 tarihinde Ankara’da olan BMC işçileri, Abdi İpekçi Parkı’ndan mücadele mesajı verdi. Genel Başkanımız Bayram Bozal, Genel Başkan Yardımcılarımız Yüksel İlbeyli, İdris Keşan ve Genel Eğitim Sekreterimiz İbrahim Kılıç ve Ankara Şube Yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendika temsilcisinin desteklediğini alan Abdi İpekçi Parkı’ndaki BMC işçilerine hitaben Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak bir konuşma yaptı. Kavlak, haklı mücadelelerini kabul ettirene kadar direnişlerinin süreceğini söyledi. Abdi İpekçi Parkı’na gelen CHP Milletvekili ve Türk Harb-İş eski Genel Başkanı İzzet Çetin’de yaptığı konuşmada BMC işçilerinin yanında olduğunu ifade etti.