YABANCI ASKERİ İŞYERLERİ TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

10 Mayıs 2016

10’uncu Tanker Üs Komutanlığına bağlısı yabancı askeri işyerleri, 39’uncu Hava Üs Kanat Komutanlığı, AAFES-EUR Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü ve VECTRUS Systems Corporation ile Sendikamız arasında yürütülecek 25.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 10 Mayıs 2016 tarihinde başladı.

Sendikamız Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeler sonrası bağıtlanacak 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nden 1270 üyemiz yararlanacak. Toplu İş Sözleşme görüşmeleri açılışında konuşan Genel Başkanımız Bayram BOZAL, toplu sözleşmeden yararlanacak olan işçilerin büyük çoğunluğunun İncirlik’te çalıştığını hatırlatarak, “İncirlik’te görev yapan arkadaşlarımız büyük bir risk atında çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri bölgedeki tehlike gerekçesiyle sivil personelini ve ailelerini ülkesine gönderdi. Oysa bizler riske rağmen gece gündüz demeden çalışıyoruz. İncirlik’teki 1084 arkadaşlarımız uzun dönemdir mesai yapıyor. Bu mesailerle yaklaşık 2000 kişinin işini yapıyorlar. Bunu zorunlu olduğu için değil görev aşkıyla yapıyorlar. Umut ediyorum ki TİS görüşmeleri tamamlandığında arkadaşlarımıza emeklerinin karşılığını aldıklarını müjdeleriz” dedi.

39 ncu Hava Üs Kanat Komutanlığı, AAFES-EUR-Türkiye Satış Bölgesi Genel Müdürlüğü ve VECTRUS Systems Corporation,  adına müzakereleri yürüten ABD Hava Kuvvetleri Baş Müzakereci Emekli Albay Christopher C. LOZO ise konuşmasına toplu iş sözleşmesi görüşme süreci ile ilgili iyi niyet düşüncelerini dile getirerek başladı.  “Her iki taraf için mantıklı bir sözleşme süreci olsun isterim. Bu konuda farklılık gözetmiyorum. Onlar sizin üyeleriniz olduğu kadar bizim de beraber çalıştığımız arkadaşlarımız” diyen LOZO, şeffaf çalışarak her iki tarafın lehine sonuçlanacak şekilde toplu iş sözleşme görüşmelerini tamamlamak istediklerini ifade etti.

Yapılan ilk toplantıda, sözleşmenin amacını içeren 3. Maddenin 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ndeki şekliyle kabul edilmesi kararlaştırıldı. Görüşmede ayrıca, müteakip toplantının 11 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00’da yapılması karara bağlandı.