EMEĞİN HUKUK KURULTAYI’NIN İKİNCİSİ YAPILDI

27 Mayıs 2016

İş hukuku ve sosyal güvenlik hukukundaki güncel gelişmelerinin değerlendirildiği Emeğin Hukuk Kurultayı’nın ikincisi, 27 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

  

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TBB tarafından ortak düzenlenen Kurultay’a, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, DİSK Genel Başkanı Gani BEKO ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin FEVZİOĞLU,  Sendikamız adına Genel Başkan Yardımcımız Yüksel İLBEYLİ’nin de aralarında bulunduğu çok sivil toplum örgütü ve yargı mensubu katıldı.

 

Kurultay’da konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, “Ülkemizde her gün gündem değişiyor, şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Maalesef sendikalaşma oranları çok düşük. Türkiye’nin tapusunu versek Avrupa Birliği bizi almaz. Esnek çalışma dört saatte Meclisten geçti. Kıdem tazminatının 30 günden aşağı çekilmesi gündeme getiriliyor. Buna izin vermeyiz. Her gün ortalama 4 kişi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Soma hepimize ders oldu. Herkes bundan ders aldı. Aradan iki sene geçti, hala sorumlular ortada yok” değerlendirilmesinde bulundu.

Kurultay, Bireysel İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku ve Toplu İş hukuku konulu üç ayrı oturumdan gerçekleştirildi.