3.EMEĞİN HUKUKU KURULTAYI YAPILDI

29 Ocak 2018

Emeğin Hukuku Kurultayının üçüncüsü, “Taşeronluk-Arabuluculuk” başlığı altında 26 Ocak 2018 tarihinde Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Sendikamız adına Genel Sekreterimiz Yavuz KOÇAK’ın katıldığı TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TBB tarafından ortaklaşa düzenlenen Kurultay’da konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün ATALAY,  “Ülkemizde her gün gündem değişiyor, zor bir dönemden geçiyoruz, hepimizin gözü kulağı Afrin’de. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında ülkemizde her gün 5 işçinin iş kazasından hayatını kaybettiğini dile getiren ATALAY, bu sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti.

Taşeron sıkıntısının bir bölümünün çözüldüğünü ancak bir kısmının hala çözüm beklediğini belirten ATALAY; “Şu anda KİT’ler, bilgi işlem merkezleri, bakanların aşçıları, şoförleri var. Bunlar kadroya girmeyen tabiri caizse asıl işi yapan işçiler. Şu anda Güneydoğu’da kar yağıyor, elektrik direğinin tepesindeki işçi girmiyor kadroya ama balerin arkadaşlarımız kadroya giriyor. Tamam, onlar da girsin itirazımız yok ama Elektrik’teki, Demiryollarındaki, Karayollarındaki işçi de girsin.” dedi.