29. DÖNEM GRUP TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

3 Mart 2023

Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı), Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi A.Ş. (ASFAT A.Ş.) ve bağlı işyerleriyle ilgili 29. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine Sendikamız Genel Merkezinde 3 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıyla başlandı.

29.Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesinin ilk toplantısına; Türkiye Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Şerefettin GÜLER ve Hasan YILMAZ başkanlığındaki TÜHİS Yetkilileri, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Memur ve İşçi Daire Başkanı Hüseyin KELEŞ başkanlığındaki AFGM İnsan Kaynakları ve İdari İşler Daire Başkanı Janberk TANRIBAKAN, Milli Savunma Bakanlığı İş ve İşçi Münasebetleri Şube Müdürü Albay Mustafa KARAKUZU ve MSB Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Yetkilileri, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi Yetkilileri ile Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, Genel Başkan Yardımcımız Hasan KARACA, Genel Sekreterimiz Yaşar YAVUZ, Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, Şube Başkanlarımız, Bölge ve İl temsilcilerimiz ile uzman kadromuz katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TÜHİS Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Şerefettin GÜLER ve Hasan YILMAZ, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi derinden etkileyen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundular. Deprem nedeniyle ülkenin yüzde 15’inin toprak altında kaldığının altının çizildiği konuşmalarda, Türkiye’nin bu felaketi en kısa zamanda atlatacağına vurgu yapıldı.

MSB Personel Genel Müdürlüğü Memur ve İşçi Daire Başkanı Hüseyin KELEŞ de konuşmasında deprem felaketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, milli savunma çalışanlarının kurtarma çalışmaları başta olmak üzere bölgede yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekti.

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN da konuşmasına depremde 12 üyemizin de aralarında bulunduğu yaşamını yitiren on binler için taziyelerini paylaşarak başladı. “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat Depreminin vahametine dikkat çeken SOYDAN, bundan sonra hiçbir şeyin 5 Şubattaki gibi olmayacağını, ülkemizde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin de depremin gölgesinde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Genel Başkanımız SOYDAN konuşmasında, ülkemizi de olumsuz bir şekilde etkileyen ekonomik kriz nedeniyle üyelerimizin alım gücünde ciddi kayıplar yaşandığının altını çizdi. Milli Savunma Sanayiinin göz bebeği olan üyelerimizin en kalifiye, en bilgili ve en tecrübeli çalışanlar olduğuna dikkat çeken SOYDAN, üyelerimizin yaşadıkları ekonomik sıkıntıların bağıtlanacak olan grup toplu iş sözleşmesi ile giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Genel Başkanımız SOYDAN, sözlerini 1 Mart 2023 – 28 Şubat 2025 tarihleri arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı bir şekilde sonuçlanması dileğiyle tamamladı.

Konuşmaların ardından maddeler üzerinde yapılan genel değerlendirmeler neticesinde Sendika teklifimizin;

1., 2., 3., 5., 7., 8., 9., 10., 12., 13., 14., 15., 16., 18., 19., 20., 22., 24., 28., 34., 35., 38., 40., 41., 42., 43., 44., 45., 51., 57., 58., 63., 71., 72., 78., 81., 84., 85., 87., 88., 89., 91., 92., 93., 95., 96., 97., 98., 99., 100., 101., 103., 105., 106., 108., 110., 112., 114., 115., 116., 117., 118., 119., 122., 123., 124., 125., 131. ve 134. maddeleri ile Geçici 2’inci maddesinin süresi sona eren toplu iş sözleşmesindeki şekliyle “Aynen” kabul edilmesine, diğer maddelerin ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesine karar verildi.