28. DÖNEM TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

9 Nisan 2021

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Başkanlığı A.Ş. (ASFAT A.Ş) ve bağlı işyerleriyle ilgili 28. Dönem  Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine Sendikamız Genel Merkezinde 9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıyla başlandı.

Türkiye Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ başkanlığındaki TÜHİS yetkilileri ve Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Memur ve İşçi Daire Başkanı Hüseyin KELEŞ başkanlığındaki işveren yetkileri ile Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN, Genel Başkan Yardımcımız Hasan KARACA, Genel Sekreterimiz Yaşar YAVUZ, Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, şube başkanlarımız ve uzman kadronun katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda, toplu sözleşmelerinin geneli üzerinde değerlendirmede bulunuldu.

Toplantının açılışında konuşan TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Hasan YILMAZ, milli savunma sanayi çalışanları adına 60 yıla yakın bir süredir toplu iş sözleşmesi bağıtlandığını hatırlatarak, yarım asırdan fazla devam eden bu köklü sözleşmede tarafların birbirlerini anlaması halinde güzel sonuçlar alınarak görüşmelerin tamamlanacağına vurgu yaptı.

MSB Personel Genel Müdürlüğü Memur ve İşçi Daire Başkanı Hüseyin KELEŞ ise konuşmasında tarafların el birliği ile çalışması neticesinde güzel bir sözleşmeye imza atılacağına inandığını belirtirken, toplu iş sözleşme sürecinin en iyi şekilde tamamlanması için işveren olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Genel Başkanımız Alaattin SOYDAN ise Türk Harb-İş Sendikası olarak çalışanların hakları kadar işyerlerinin bekasını da önemsediklerini dile getirdi. Konuşmasında Milli Savunma işyerlerinin önemine vurgu yapan SOYDAN, bu işyerlerinin TSK’nın ihtiyaçlarını karşılama yanında koronavirüs ile mücadele sürecinde maske ve sıvı oksijen üretimi yaptığına da dikkat çekti.

Genel Başkanımız SOYDAN, 1 Mart 2021 ve 28 Şubat 2023 tarihleri arasında geçerli olacak 19 bin üye adına yürütülen toplu iş sözleşme görüşmelerinin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını diledi.

Konuşmaların ardından maddeler üzerinde yapılan değerlendirmeler neticesinde, 28. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesinin 1. maddesi redaksiyon, 3,5,7,8,9,10,11,13,14 ve 15. maddeler aynen geçti.