24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

23 Kasım 2023

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği ve Millet Mekteplerinin açıldığı bu önemli günde, yarınlarımız olan öğrencilerimizi büyük bir azim ve fedakarlıkla geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir, gençler de öğretmenlerin eseridir” ifadeleri hiç şüphe yok ki, öğretmenlik mesleğinin ne denli önemli ve kutsal olduğunu anlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, yarınlarımızın teminatı gençlerimize yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

Türk Harb-İş Sendikası
Genel Merkez Yönetim Kurulu