2022 YILINI UMUTLA KARŞILIYORUZ

31 Aralık 2021

Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakırken, yeni umutlar, yeni beklentilerle 2022 yılını karşılıyoruz.

Geride bıraktığımız 2021 yılı ne yazık ki; pandemi, yangın, sel ve ekonomik darboğaz gibi pek çok zorlukla mücadeleyle geçti.

İki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve beraberinde gelen küresel ekonomik kriz ülkemizde de kendini gösterirken, yaşanan olumsuz tablo en fazla emeği ile geçinenlere tesir etmiştir.

Üretimde sorunlar, ücretlerde erime, artan işsizlik ve alım gücünde daralma yanında spekülatif yaklaşımlar ekonomideki krizi derinleştirirken, siyasi irade finansal piyasalara müdahale ve asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam gibi ücret artışlarıyla ekonomik sorunlara çözüm arayışına gitmiştir.

Yaşanan olumsuzluklar ve bu olumsuzluklara çözüm arayışları sürecinde biz emekçiler, yıkıcı değil yapıcı olduk. Alım gücünde gerileme, evine ekmek götürme kaygısında artış gibi menfi koşullara rağmen ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmaya, üretmeye devam ettik.

Çünkü bizler; her zaman ve her koşulda devletimizin ve milletimizin geleceğini, emeğimizin hakkının önünde gördük.

Türkiye Cumhuriyetimizin kalkınma hedeflerini sahiplenirken, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatı talebimizi dillendirmekten de geri durmadık. Daha güçlü bir ekonomik yapının; alım gücü kayıplarının giderildiği, işsizlik ve güvencesiz çalıştırılmanın olmadığı, ücrette ve vergide adaletsizliğin yaşanmadığı, tüm çalışanların emeğinin karşılığını aldığı bir çalışma ortamına kavuşmasından geçtiğine işaret ettik.

Temennimiz; siyasi iradenin üreten ve emeği ile geçinenlere yönelik olumlu politikaları hayata geçirmeyi devam ederek, yeni yılda daha müreffeh, daha yaşanır bir Türkiye oluşturmasıdır.

Yaşanan küresel krizin etkileri ne kadar derin olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, aziz milletimiz ile birlikte üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Alınan tedbirlerle, Türkiye ekonomisinin biran önce toparlanarak ayağa kalkacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2022’nin ülkemizde ve dünyada salgın hastalıklar, açlık ve yoksulluk yerine sağlık, barış, huzur, refah ve istikrarın tesis edildiği bir hayata kavuşmamıza vesile olması dileğiyle başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızın yeni yılını kutluyoruz.         

                      Türk Harb-İş Sendikası

                Genel Merkez Yönetim Kurulu