2017 BARIŞIN VE HUZURUN YILI OLSUN

30 Aralık 2016
Millet olarak yaşadığımız sorunların, acıların üstesinden gelebilmek için yegâne ihtiyacımız olan birlik ve dayanışma ruhumuzu tazelemesini ümit ettiğimiz yeni bir yılı karşılıyoruz.
2016 yıl ülkemizin içte ve dışta pek çok sorunla boğuştuğu bir yıl olarak geçti. Artan terör olayları ile güney sınırımızda yaşanan iç savaş yanında Türkiye, 15 Temmuz akşamı dünya tarihinde benzeri olmayan bir darbe girişimine sahne oldu.
 
Milletimiz, tarihine yakışan bir direnişle, Türkiye’yi uçuruma sürüklemeye niyetlenmiş FETÖ darbecilerinin hain emellerini boşa çıkardı. Milletine silah sıkarak, milletin Meclisine bomba atarak tarihimizin hiçbir döneminde yaşanmamış bir ihanete kalkışan FETÖ darbecilerine karşı, kadın-erkek, genç-yaşlı bir bütün olarak insanımız, birlik ruhu içinde büyük bir destan yazdı.
 
Milletimizin cesaret ve ferasetle bertaraf ettiği hain darbe girişimi sırasında Türk Harb-İş Sendikamız da milli egemenlikten ve demokrasiden yana sesini yükselten ilk sivil toplum örgütü oldu.
Dış mihraklar ve içimizdeki hainlerin milletin egemenliğini yok sayan darbe girişimine karşı, din, dil, ırk, siyasal ve kültürel farklılıkları bir kenara bırakarak gösterilen direniş neticesinde Türkiye adeta ikinci kurtuluş mücadelesini kazandı. Bu mücadelede şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz.
 
Hiç şüphe yok ki milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminden önemli dersler çıkardı. Ülkemiz üzerinde hesapları olanların darbe ve terör gibi kirli oyunlarını sahneleyememeleri için, milli egemenliği gölge düşürecek oluşumların önüne geçilmesi, bu oyunları bozacak milli şuurun her zaman diri tutulması, adalet ve hukuk temelinde daha güçlü bir Türkiye oluşturması gerekmektedir. Bu süreçte başta siyasi irade olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlarımız üzerine düşen sorumluluğun farkında olarak hareket etmelidir.
 
Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak, toplumsal birlik ruhuyla hareket ettiğimiz sürece 2016 yılında yaşanan acı olayların bir daha yaşanmayacağı inancıyla bir kez daha terör örgütleri ve uzantılarını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta üyelerimiz olmak üzere tüm emekçilerimiz, milletimizin, barışın ve huzurun daim olduğu, demokrasinin, ekonomik ve siyasal istikrarın sağlam temeller üzerine oturduğu bir Türkiye’de 2017 yılını, sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmesini temenni ediyoruz.
 
Türk Harb-İş Sendikası
Genel Yönetim Kurulu