1’İNCİ ANA BAKIM FABRİKA ÇALIŞANLARI, MSB YEKİLERDEN GELEN AÇIKLAMANIN ARDINDAN İŞYERİNDEN AYRILDILAR

20 Aralık 2018

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerinin 20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı karar ile özelleştirme kapsamına alınmasının ardından aynı gün 112’si memur, 714’ü üyelerimizden oluşan çalışanların fabrikadan ayrılmama eylemi, bakanlık yetkililerinin açıklaması ile sona erdi.

İşyerinin özelleştirme kapsamına alınmasının ardından çalışanlarla ilgili belirsizlik nedeniyle Sendikamız Genel Merkez Yönetimi, Sakarya Şube Yönetimi ve 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde çalışan üyelerimizin işyerinden ayrılmama noktasındaki kararlı duruşu sonucu, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal DURDALI ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail AMANVERMEZ, akşam saatlerinde fabrikaya gelerek açıklamada bulundular.

Fabrikadan ayrılmayan çalışanlarla yapılan toplantıda ilk konuşmayı Sime-Sen Genel Başkanı Serdar DURSUN yaptı. DURSUN’un ardından konuşan Genel Başkanımız Bayram BOZAL, çalışları rahatlatacak bir açıklama yapılana kadar işyerlerinde kalma kararlığında olduklarını dile getirdi.

Sendika Genel Başkanlarının konuşmalarının ardından, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail AMANVERMEZ ve Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal DURDALI çalışanlara hitap ederek, 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde çalışanlarının aynı şartlarda işyerlerinde çalışmaya devam edeceklerini belirtiler. Bakanlık yetkilileri,  çalışanların içlerinin rahat olmasını isterken, en kısa zamanda işyerinin özelleştirme kapsamına alınması sonrası çalışanların durumlarıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılacak yazılı açıklama veya genelgeyle durumun aydınlığa kavuşacağını ifade ettiler.

Bakanlık yetkililerinin çalışanların işleriyle ilgili endişesinin olmaması noktasındaki açıklamaları ve Milli Savunma Bakanlığı’nın yazılı olarak durumu açıklık getireceği ile ilgili bilgilendirmesinin ardından 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü çalışanları akşamın ilerleyen saatlerinde fabrikadan ayrılarak evlerine döndüler.

Fabrikada yapılan işyerini terk etmeme eyleminin sona ermesinin ardından Genel Mali Sekreterimiz Haldun KURUBACAK, Sakarya Şube Yönetimi ve işyeri temsilcileriyle Şube Hizmet Binası’nda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.