19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

18 Mayıs 2017

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktığı günün 98’inci yıl dönümünü kutluyoruz.

Sömürü güçlere karşı verilen kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olan Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık için azim, kararlılık ve inançla yola çıktığı günün adıdır. O gün başlayan kurtuluş mücadelesiyle Milletimiz, esaret zincirini kırıp tarihi bir zafer kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Kurtuluş Savaşının Lideri Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayabilmesi için milletimizin hürriyet yolculuğuna çıktığı 19 Mayıs’ı gününü, vatanın birlik ve bütünlüğünü en iyi şekilde koruyacağına inandığı Türk milletinin geleceğinin teminatı gençlere armağan etmiştir.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak, bu anlamlı günde geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutlarken, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarları Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.