19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

17 Mayıs 2013
Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bu önemli günün Türk milletinin tarihinde dönüm noktalarından biri olduğu hatırlatılan açıklamada, şu görüşler dile getirildi:
Esarete mahkum edilmek istenen Türk milletinin sömürgeci güçlere karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919’u kutlamanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Umut, inanç ve mücadele kararlılığının simgesi olan bu önemli günün üzerinden tam 94 yıl geçti.
Bağımsızlık için azim ve kararlılığın aşılandığı gün olan bu önemli gün, Kurtuluş Savaşının Lideri Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyetini yarınlara taşıyacak gençlere armağan edilmiştir. Gelecekte ülkeyi yönetecek gençlerimizin inanç ve mücadele kararlılığı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıyacağından şüphemiz yoktur.

Vatanın birliği ve bütünlüğünü kurumak için verilen kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutlarken, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarları Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.