19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

18 Mayıs 2015
Türk Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Esarete mahkûm edilmek istenen Türk milletinin sömürgeci güçlere karşı verdiği kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919’u kutlamanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz.
Umut, inanç ve mücadele kararlılığının simgesi olan bu önemli gün, Türk milletinin tarihinde dönem noktalarından biridir. 19 Mayıs bağımsızlık için azim ve kararlılığın aşılandığı gündür.
Gelecekte ülkeyi yönetecek gençlerimizin inanç ve mücadele kararlığıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni en ileriye taşıyacağı düşüncesinden hareketle Kurtuluş Savaşının Lideri Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü Türkiye Cumhuriyetini yarınlara taşıyacak gençlere armağan etmiştir.
Vatanın birliği ve bütünlüğünü kurumak için verilen kurtuluş mücadelesinin başladığı bu anlamlı günün yıldönümünde,  büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutlarken, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarları Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.